O nás

Kdo jsme

Láska k přírodě a organickým produktům, které jsme si řadu let pěstovali na vlastní zahradě, nás přivedla k rozhodnutí začít vyrábět přírodní extra panenský olivový olej z ranné sklizně. Všimli jsme si nedostatku tohoto čistého produktu na trhu a začali jsme proto s výrobou menšího množství olivového oleje, a to vždy výhradně z nezralých oliv. Pečlivě jsme zvolili místo a odrůdy olivovníků, na které osobně dohlížíme ve všech fázích procesu výroby.

Náš produkt

Náš přírodní olivový olej z ranné sklizně je známý svou jasně zelenou barvou, za níž vděčí chlorofylu v nezralých olivách. Ty propůjčují olivovému oleji ten nejvyšší obsah antioxidantů, jaký může tento olej nabídnout. Náš olivový olej se liší od běžného komerčního extra panenského olivového oleje svou pikantní, pepřovou příchutí doplněnou ovocným aromatem čerstvě natrhaných nezralých oliv.

Obsahuje všechny vitamíny a provitamíny, které se v olivovém oleji nacházejí (A, K, E a betakaroten), a také minerály (např. Skvalen), stopové prvky a polyfenoly, které chrání buňky před oxidačním stresem, aktivním kyslíkem a volnými radikály. Olivový olej neobsahuje cholesterol, cukry, sacharidy, vlákninu ani bílkoviny.

Všechny jedinečné vlastnosti tohoto oleje mají omlazující účinky a nabíjí energií.


Olej jako součást každodenní vyvážené stravy

Mluvíme-li o významu oleje při stravování, vzpomeneme si ihned na středomořskou stravu, v níž je extra panenský olivový olej základní a nezbytnou ingrediencí při každodenní přípravě jídel.

Středomořská strava je soubor typických stravovacích návyků lidí žijících v oblasti Středozemní. Její základ tkví ve snadné přípravě chutných jídel, jejichž recepty si každý může přizpůsobit podle vlastních preferencí.

Zdravá výživa se bez olivového oleje neobejde. Z olivového oleje se nepřibírá, protože obsahuje nenasycené kyseliny, které jsou také vhodnou náhradou másla. 

Chuť dobrého oleje je nahořklá a u silnějších olejů štiplavá. Může vás až rozkašlat. Takhle chutná dobrý olivový olej!

Je to způsob stravování, který vychází z tradice a moudrosti starších generací a který napomáhá našemu zdraví.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvůj lék je tvým jídlem."

Hippokratés

Olivové háje

Respektujeme minulost...

Není náhodou, že si Benátčané před 300 lety (tj. v roce 1720) vybrali právě oblast města Preveza, v níž vytvořili slavný, historický benátský olivový háj. Velmi dobře si totiž byli vědomi jedinečného mikroklima prevezského poloostrova, které se vyznačuje mírnými zimami a chladnými léty. Olivový olej vyrobený z místních olivovníků má proto jedinečnou chuť a aroma a zároveň vysokou nutriční hodnotu.

Vytváříme současnost...

Když jsme náš olivový háj získali, byl již řadu let opuštěný a ponechán svému osudu. Trvalo nám bezmála čtyři roky, než jsme tuto oblast přivedli do produktivního stavu. Dnes je náš olivový háj jedním z nejkrásnějších tradičních olivových hájů v tomto regionu.

Investujeme do budoucnosti...

Naším cílem je udržovat tradiční "benátský olivový háj" Prevezy a vytvářet háje nové, které budou sestávat z těch samých historických odrůd olivovníků - tj. LIANOLIA (PREVEZANA).